Atyre që u flijuan për këtë vend!

Prej sot mund te na gjeni ne www.Peqani.com. Me respekt Admin

Atyre që u flijuan për këtë vend!

WWW.FSH-PEQAN.TK
Prej 14 Prillit webfaqja jonë me domain të ri!

Tue Apr 14, 2009 1:18 am by milan4ever


Webfaqja jon e cila deri me tash ka qenë me domain free(www.fsh-peqan.tk)prej te Martes me daten 14 prill webfaqja jonë do te bëhet me domain zyrtar i cili do te jetë www.peqani.com. Pas një pune te palodhshme ne arritem te realizojm kete objektiv. Ju uroj …

[ Full reading ]
Kompjuterët netbook shënojnë rritje të madhe të shitjes

Mon Apr 13, 2009 2:43 pm by Admin


Sot të gjithë e kanë të qartë se laptopët netbook nuk janë vetëm një lloj mode e momentit. Një hulumtim i kryer nga kompania NPD u parasheh të ardhme edhe më të suksesshme për ta.

Laptopët e lirë miniatural gjatë …

[ Full reading ]
Microsoft shuan enciklopedinë Encarta

Mon Apr 13, 2009 2:48 pm by Admin


Një shënim i qetë rrëshqiti ngadalë në ueb faqen e MSN Encarta, që thjeshtë shkronjë pas shkronje tregonte për vdekjen e enciklopedisë së Microsoft.
Në lajmërimin e paraqitur, u bë e ditur se Microsoft po …

[ Full reading ]

  Rregullat e Big Brother Albania 2!

  Share
  avatar
  milan4ever
  Administrator
  Administrator

  Rregullat e Big Brother Albania 2!

  Post by milan4ever on Fri Mar 27, 2009 8:09 pm

  Qellimi i Lojes
  Qellimi i lojes se konkurrenteve te Big Brother, eshte qe fitojne cmimin e madh qe eshte vendosur, pra shumen prej 70.000 eurosh. Kete cmim do ta fitoje konkurrenti qe ka fituar numrin me te madh te preferencave gjate votimit te fundit. Loja fillon me hyrjen ne shtepi te 14 konkurreneteve. Vetem 4 prej tyre do te mund te arrijne ne finale per te konkuruar per cmimin e madh. Te tjeret do te eleminohen nga votimi gjate javeve te spektaklit.

  Eleminimi
  Ne diten qe do te caktoje Big Brother, konkurrenti duhet te nominoje, nepermjet motivitmit te tij personal, dy prej banoreve te shtepise. Ai i nominon ata duke i kandiduar si persona qe ka deshire t'i nxjerre jashte shtepise. Kjo zgjedhje qe ben konkurrenti do te komunikohet ne dhomen e konfesimit. Konkurrenet te cilet kane marre numrin me te madh te votave (zakonisht dy ose tre, numri caktohet nga Bog Brother), pra ate nominimeve te banoreve te shtepise, do te jene kandidatet qe do te pregatiten per te dale nga shtepia javen e ardhshme. Ne rastin kur me shume se dy konkurrente kane marre te njejten numer votash, atehere shtohet numri i te nominuarve. Gjate procesit te votimit per nominimet, e deri ne momentin e shpalljes se nominimeve, konkurruesve iu ndalohet qe te thone emrin e personave qe kane nominuar. Pra ata e kane te ndaluar t'ua komunikojne kete banoreve te tjere te shtepise.
  Nominimiet do t'i komunikohen publikut si dhe banoreve te shtepise ne diten e vendosur nga Big Brother, normalisht kjo gje ndodh te shtunen ne darke. Publiku do te vendse se cili prej konkurrenteve qe eshte nominuar duhet te dale nga shtepia, dhe se cili prej tyre mund te vazhdoje te qendroje ne shtepi. Publiku do te votoje nepermjet telefonit, nepermjet menyrave qe do te dimostrohen gjate nates se spektaklit. Rezultati i votimeve do te komunikohet gjate transmetimit direkt te spektaklit te shtunen e ardhshme.

  Gjate diteve qe zgjat Big Brother, procedura e nominacioneve dhe eleminimit, do te zhvillohet nje here ne jave, ajo do te ndryshoje vetem nese vendos ne menyre tjeter Big Brother Albania. Big Brother Albania ka te drejten qe te rrise ose te zvogeloje numrin e votive te dhene nga secili banor i shtepise dhe/ose numrin e te nominuarve. Per kete rast konkurrentet do te lajmerohen perpara se te fillojne votimet.
  Konkurrenteve iu ndalohet cdo pakt apo marreveshje qe tenton te menjanoje mekanizmin e votimit dhe te nominieve. Nese pas votimit verifikohet nje lloj mareveshje kolektive e banoreve te shtepise te bere perpara se te fillonte votimi, atehere Big Brother Albania mund te anulloje te gjithe votimin e kryer, ose mund te marrin nominimim tre konkurrenetet e pare ne rendin alfabetik (sipas mbimerit).

  Votimi Final
  Fituesi i Big Brother Albania do te percaktohet sipas procedures se meposhtme:

  Pas eleminimit te fundit, ne shtepi do te mbeten 4 konkurrente. Big Brother Albania, ruan te drejten e zvogelimit te numrit te konkurrenteve pergjate votimit final. Cmimin e Madh, do ta fitoje ai konkurrent qe gjate votimit ka marre numrin me te madh te votave te publikut.

  Daljet e detyruara nga shtepia dhe speicifikat
  Ashtu sic edhe eshte pershkruar ne procedurat e mesiperme, konkurrenti i eleminuar, do te dale nga shtepia sapo te kete marre komunikimin zyrtar nga Big Brother Albania. Konkurrenti do te kete ne dispozicion kohen per te persheendetur shoekt dhe shoqet ne shtepi, por do te jete i detyruarte dale sapo Big Brother ta ftoje ate per te dale nga shtepia. Menjehere pas eleminimit, Konkurrenti do te vije ne studion ku po zhvillohet programi TV. Pergjate kesaj faze, konkurreneteve te cilet kane mbetur ne shtepi u ndalohet drastikisht qe te kalojne LINJEN E KUQE, pra vizen ndarese te deres se jashteme te shtepise.
  Nese ky rregull nuk zbatohet nga ndonje konkurrent atehere pasoja do te jete skualifikimi i tij i menjehereshem dhe nxjerrien nga shtepia.
  Nje konkurrent mund te detyrohet te dale nga shtepia edhe si konsekuence e mos respektimit te ketyre rerregullave apo e thyerjes se tyre, ose sepse Big Brother Albania e konsideron sjellien e tij jo te pershtateshme me shpirtin e ketij projekti televiziv. Ne keto raste, konkurrenti skualifikohet, dhe dalja e tij nga shtepia do te kryhet sipas modaliteteve dhe kohes qe Big Brother do t'i komunikoje konkurrentit, pra duke i dhene kohen e duhur atij per te mbeldhur rrobat dhe cdo gje te tijen. Dalja e ketij konkurrenti do te behet ne menyre anonime, pa asnje nenvizim spektakolar, me perjashtim te ndonje ideje tjeter te Big Brother.

  Dalja ne menyre te vullneteshme nga shtepia
  Konkurrenetet qe do te hyjne ne shtepine e Big Brother Albania, e bejne kete gje ne menyre te vullnetshme. Secili prej tyre mund te vendose qe te braktise shtepine ne menyre te vullenteshme ne momentin qe ai desheron ta beje kete.
  Nese nje konkurrent deshiron qe te dale nga shtepia, kete gje duhet t'ia komunikoje Big Brother ne dhomen e konfesimit. Big Brother do te vendose per modalitetin dhe kohen ne te cilen do te dale ky konkurrent nga shtepia, ne menyre qe t'i jape kohen dhe mundesine atij qe te pershendet me banoret e tjere te shtepise.
  Konukrenti qe do te dale ne menyre te vullneteshme nga shtepia, nuk mund te kthehet pas, dhe dalja e tij do te realizohet ne menyre anonime, pa asnje lloj evenimenti spektakolar, vetem nese Big Brother vendos ndryshe. Konkurrenti i cili do te dale ne menyre te vullneteshme nga shtepia, e humbet te drejten e formave te ndryshme te rimbursimit apo te cmimeve te oparashikuara ne kontraten me Big Brother Albania, pjese integrale e se ciles eshte edhe kjo rregullore.

  Zevendesimi
  Çdo skualifikimi, apo dalje ne menyre te vullneteshme, do t'i korespondoje hyria e nje konkurrenti te ri. Modalitetet te hyrjes se konkurrentit te ri do te percaktohet vetem nga Big Brother Albania. Sido qe te jete : Konkurrenetet "e vjeter", nuk mund t'i drejtojne konkurrentit te sapofutur asnje lloj pyetje qe lidhet me ate ç`fare po ndodh jashte mureve te shtepise. Konkurrentet "e rinj" nuk duhet t'iu tregojne konkurrenteve "te vjeter" asgje qe lidhet me boten jashte mureve te shtepise, si dhe nuk duhet t'u japin atyre asnje lloj shpejgimi per menyren se si po rrjedh programi televiziv. Konkurrentet "e vjeter" duhet t'i informojne te sapofuturit mbi jeten ne shtepi.

  Menyra e sjelljes ne shtepi
  Gjate periudhes se qendrimit ne shtepi, konkurrenteve iu ndalohet çdo lloj kontakti me boten e jashtme. Konkurrenteve iu ndalohet qe te kerkojne çdo lloj forme komunikimi me boten jashte shtepise: nuk lejohet qe te therrasesh per te folur me persona qe mund te jene rreth e rrotull shtepise, te degohen mesazhe jashte mureve te shtepise me çfaredo lloj mjeti, te perdore telekamerat apo mirkofonet per mesazhe personale. Nuk lejohen qe te lexohen mesazhe qe mund te vijne nga jashte mureve te shtepise ne forma te ndryshme. Big Brother Albania do te perqiet qe te parandaloje te tilla gjera: por ne rast se shfaqet nje situate e tille, konkurrenetet duhet te jene te detyruar qe te respektopjne rregullat e vendosura nga Big Brother Albania. Ne rast se konkurrentet marrin mesazhe te shkruara nga jashte mureve te shtepise, duhet t`ia dorezojne menjehere Big Brother Albania. Mos respektimi i keij rregulli do te perbente penalizim ose skualifikim te menjehereshem.

  Penalitetet
  Çdo veprim qe lidhet me thyerjen e rregullave do te shoqerohet me denime te cilat do te perfshijne te gjithe konkurrentet. Ne varesi te vendimit te Big Brother Albania, denimi mund t'i jepet vetem personit qe ka thyer rregullat. Denimet konsistojne me se shumti ne veshtiresimin e kushteve te jeteses Brenda shtepise, si per shembull:

  * nderpjeria e ujit te ngrohte
  * konfiskim i produkteve ushqimore
  * konfiskim i produketeve te lluksit (emblesira, cigare ose pije alkolike)
  * heqje e orarit te nderpreries se dritave per gjume, etj.

   Current date/time is Wed May 23, 2018 8:42 pm