Atyre që u flijuan për këtë vend!

Prej sot mund te na gjeni ne www.Peqani.com. Me respekt Admin

Atyre që u flijuan për këtë vend!

WWW.FSH-PEQAN.TK
Prej 14 Prillit webfaqja jonë me domain të ri!

Tue Apr 14, 2009 1:18 am by milan4ever


Webfaqja jon e cila deri me tash ka qenë me domain free(www.fsh-peqan.tk)prej te Martes me daten 14 prill webfaqja jonë do te bëhet me domain zyrtar i cili do te jetë www.peqani.com. Pas një pune te palodhshme ne arritem te realizojm kete objektiv. Ju uroj …

[ Full reading ]
Kompjuterët netbook shënojnë rritje të madhe të shitjes

Mon Apr 13, 2009 2:43 pm by Admin


Sot të gjithë e kanë të qartë se laptopët netbook nuk janë vetëm një lloj mode e momentit. Një hulumtim i kryer nga kompania NPD u parasheh të ardhme edhe më të suksesshme për ta.

Laptopët e lirë miniatural gjatë …

[ Full reading ]
Microsoft shuan enciklopedinë Encarta

Mon Apr 13, 2009 2:48 pm by Admin


Një shënim i qetë rrëshqiti ngadalë në ueb faqen e MSN Encarta, që thjeshtë shkronjë pas shkronje tregonte për vdekjen e enciklopedisë së Microsoft.
Në lajmërimin e paraqitur, u bë e ditur se Microsoft po …

[ Full reading ]

  Shkolla pa shami!

  Share
  avatar
  milan4ever
  Administrator
  Administrator

  Shkolla pa shami!

  Post by milan4ever on Fri Mar 27, 2009 2:37 am

  Hipokrizia e popullit tonë nuk ka aspak të ndalur. Gjithmonë duke u bazuar mbi parimet e laicizmit të dhunshëm ne mundohemi që të ndërtojmë identitetet tona fetare dhe kombëtare. Intelegjenca jonë cuditërisht ende po sundon prej grupit të të shkolluarve që fakultetet e tyre i kryen nën hijen e ideologjisë marksisto leniniste. Populli shqiptar duke u dhënë pas nacionalizmit filloi që haptasi të sulmojë edhe ato pak vlera morale që mbrojnë dinjitetin dhe vlerat e shqiptarit dhe shqiptarës së thjeshtë. Për drejtorin e shkollës së mesme ekonomike " 8 Shtatori" në Tetovë nuk ka vend për vajzën e cila në sytë e tij simbolizon terrorizmin, dhunën, agresionin, luftën. Kaltrina Etemi një vajzë me shami e cila duke iu bazuar thirrjes së Zotit se duhet të arsimohet e shkollohet në këtë shoqëri demokratike, po iu cënohet e drejta e saj elementare, e drejta e ushtrimit të besimit. Cudia më e madhe e gjithë kësaj ngjarje tragjike është se zhvillohet para mediave, pa fije turpi dhe me një krenari egoiste. Sikur Gogoli francez zbriti në oazën enveriste në Tetovë dhe të gjitha gjërat tash duhet të marrin kahjen e nëncmimit, përbuzjes dhe persekutimit. Ata nuk duan që vajza me shami të mësojë ekonominë e tregut dhe vlerat e saj, nuk duan që ajo të mësojë jurispudencën romake, historinë e gjeografinë. Ky grup njerëzish kënaqen duke i parë të nëncmuara këto vajza të pafajshme të cilat kanë faj se mbi kokët e tyre mbajnë krenarinë dhe nderin e gjithë popullit shqiptar.
  Neni 26 i deklaratës universale për të drejtat e njeriut thotë:" Secili ka të drejtë në shkollim...", ndërsa pika e 3 e këtij neni thekson:" Prindërit e kanë të drejtën që ta zgjedhin llojin e mësimit që do t`iu jepet fëmijëve."
  Ndërsa neni 18 i deklaratës universale për të drejtat e njeriut thekson:" Secili ka të drejtë të lirisë së mendimit, ndërgjegjes dhe religjionit; kjo e drejtë është e përmbushur edhe me lirinë që njeriu ta ndërrojë religjonin ose bindjen, njëashtu kjo e drejtë përfshinë edhe lirinë që njeriu individualisht ose në shoqëri me njerëz tjerë, privatisht ose në publik, ta manifestojë religjionin e vet ose bindjen përmes mësimit, praktikimit, realizimit të riteve të ndryshme."
  Mesiguri se këto nene dhe këto rregulla të deklaratës universale për të drejtat e njeriut nuk vlejnë për drejtorin e shkollës së mesme ekonomike në Tetovë ose edhe vlejnë vetëm kur janë në pyetje personat dhe të drejtat e personave tjerë jashtë fesë islame. Kjo deklaratë është universale dhe vlenë për të gjithë botën demokratike, por në mendjen dhe idenë e drejtorit të nderuar janë fiksuar ide të komunizmit dhe nuk vlenë asgjë jashtë këtij sistemi. Shamia mesiguri për këtë drejtor është sulm i vlerave të marihuanës dhe narkotikëve të drogës që shiten në shkollën e tij, ndërsa nuk ka vend aty, pasiqë ia humb hijeshinë dhe bukurinë këtij mentaliteti kaq të brisht. Nga reagimi i këtij drejtori që nuk është reagim i parë në këtë vend fatkeqësisht edhe njëherë po dëshmohet se ky vend udhëhiqet prej kuadrove të cilët nuk janë të shkolluar në frymën demokratike dhe kjo është edhe një arsye plus pse Maqedonia ende nuk ka dalur prej këtij tranzicioni. Në fakt, as që është munduar të dalë, por ka manipuluar me idetë dhe emocionet e njerëzve në këtë vend duke u fshehur pas petkut të demokracisë dhe lirisë së popujve të civilizuar. Njerëzit janë të lirë që të zgjedhin besimin e tyre dhe praktikimin e atij besimi sipas riteve dhe koncepteve që kërkon feja ose religjioni, ndërsa dhunshëm zotëri Latifi, drejtor i kësaj shkolle po mundohet që të ndalë këtë të drejtë e cila është e mbrojtur me të gjitha ligjet e Maqedonisë edhe plus edhe me deklaratën universale për liritë dhe të drejtat e njeriut. Vajzat me shami kanë zërin e arsyes, edhe ata janë pjesë e kësaj shoqërie ku degjenerimi, prishja e moralit, përhapja e dukurive të ndryshme devijuese është në skaj. Ata vajza kanë të drejtë më shumë që të jenë në bankat e dijes sesa vajzat të cilët prishin moralin e profesorëve, të shokëve të klasës dhe të tërë shoqërisë në tërësi. Duhet që të vetëdijësohet përgjithmonë ky popull se nuk mund që të jetojë ende në vitet e territ të mosbesimit, por duhet të ndricohet nëse dëshiron që të ecë para me popujt e civilizuar. Kur në vendet perëndimore pranohen principet të cilat i shpiki e i zbuloi vet i Dërguari i Zotit, Profeti Muhammed, si psh në SHBA vendi i cili përmes politikës së saj të jashtme njihet si kundër muslimanëve, ndërsa kolegjet e saja prestigjioze i ka të ndara vec për meshkuj e vec për femra, ku në to gjenden mesxhide që falen namaze dhe përmes lirisë së besimit e religjionit ky shtet u bë një ndër shtetet më të fuqishme në rruzullin tokësor. Vet rënia e ish presidentit amerikan prej pushtetit Gjorgj Bush, ishte si rezultat i hapjes së burgut famëkeq të Guantanamos ku në tërë botën politika e jashtme amerikane kishte humbur nga besimi i popujve të civilizuar. Ka ardhur koha që përfundimisht ky popull të zgjohet nga gjumi, dhe njerëzit e këtij populli nuk duhet të heshtin asnjëherë ndaj këtyre dukurive dhe anomalive që po ndodhin në mesin tonë. Zoti i bekoft dhe i bashkoftë shqiptarët.

   Current date/time is Tue Jul 17, 2018 7:59 am