Atyre që u flijuan për këtë vend!

Prej sot mund te na gjeni ne www.Peqani.com. Me respekt Admin

Atyre që u flijuan për këtë vend!

WWW.FSH-PEQAN.TK
Prej 14 Prillit webfaqja jonë me domain të ri!

Tue Apr 14, 2009 1:18 am by milan4ever


Webfaqja jon e cila deri me tash ka qenë me domain free(www.fsh-peqan.tk)prej te Martes me daten 14 prill webfaqja jonë do te bëhet me domain zyrtar i cili do te jetë www.peqani.com. Pas një pune te palodhshme ne arritem te realizojm kete objektiv. Ju uroj …

[ Full reading ]
Kompjuterët netbook shënojnë rritje të madhe të shitjes

Mon Apr 13, 2009 2:43 pm by Admin


Sot të gjithë e kanë të qartë se laptopët netbook nuk janë vetëm një lloj mode e momentit. Një hulumtim i kryer nga kompania NPD u parasheh të ardhme edhe më të suksesshme për ta.

Laptopët e lirë miniatural gjatë …

[ Full reading ]
Microsoft shuan enciklopedinë Encarta

Mon Apr 13, 2009 2:48 pm by Admin


Një shënim i qetë rrëshqiti ngadalë në ueb faqen e MSN Encarta, që thjeshtë shkronjë pas shkronje tregonte për vdekjen e enciklopedisë së Microsoft.
Në lajmërimin e paraqitur, u bë e ditur se Microsoft po …

[ Full reading ]

  J e t i m i!!!

  Share
  avatar
  milan4ever
  Administrator
  Administrator

  J e t i m i!!!

  Post by milan4ever on Fri Mar 27, 2009 2:32 am


  Një njeri i urte hyri një dite ne xhaminë e Pejgamberit kur nuk ishte koha për namazdhe e pa një djalosh, i cili ende nuk i kishte mbushur te 10-tat duke u falur me përpikëri dhe sinqeritet.
  Priti derisa e kreu namazin pastaj shkoi dhe e përshëndeti me selam.

  I kujt je ti- e pyeti njeriu i urtë?

  E uli kokën djaloshi
  ndërsa lotët i rridhnin neper faqe
  Tha: O xhaxha! Unë jam jetim pa babë e pa nënë.

  U prek njeriu i urte kështuqë i tha: O biri im! A pranon te bëhesh biri im?
  Tha djaloshi: Nëse kam uri a me ushqen
  Tha:Po.
  Nëse nuk kam rroba a m’i siguron ato?
  Tha:Po.
  Nëse sëmurem a më shëron?
  Kjo nuk është ne dorën time- ia ktheu njeriu.
  Nëse vdes a më ringjalle?
  Unë për këtë nuk kam mundësi- iu përgjigj njeriu?
  Atëherë lërmë te lire- i tha djaloshi!
  Ai, i Cili me ka krijuar, Ai me udhëzon,
  Ai me ushqen dhe me jep te pije; kur te sëmurem me shëron,
  Ai me vdes pastaj më ringjallë,
  Ai, prej te Cilit pres te ma fal mëkatin ne Ditën e Kiametit

  Heshti njeriu dhe u largua duke thënë: Kam besuar ne Allahun! Kush mbështetet ne Allahun do t'i mjaftojë!

  Botëkuptimet e Tevekkulit (mbështetjes ne Allahun,subhanehu ve teala,) kane humbur e ne vend te tyre ka ardhur mbështetja ne pjesët e trupit, dinar dhe dërhem keshtuqe njerëzimi ka rene ne dëshpërim nga kjo lëndë famëkeqe.

  I lartmadhëruar qoftë Allahu!

  Ja kjo është gjendja e një djaloshi te te pareve tanë me mbështetjen ne Allahun por si qëndron puna me burrat e kohës tone dhe mbështetjen ne Allahun?!

  Kush është heroi?!
  Kush është guximtari!

  Guximtar dhe trim është ai, i cili edukon fëmiun e tij ne frymën e Kur’anit dhe Sunnetit te Pejgamberit, alejhi selam.

  "Vetëm e All-llahut është c'ka ka në qiell e tokë,Ai i fal qti qe do dhe Ai e dënon atë qe do.Allahu është mëkatfalës dhe mëshirues"

  Thotë Allahu ne Kur’an: "E kush është në rrugë më të mirë se ai që thërret në rrugën e All-llahut, që bën vepra të mira dhe që thotë: “Unë jam prej muslimanëve?". (Fussilet, 33)

  Ka thënë Pejgamberi,Alejhi selam,:“Transmetoni nga unë qoftë edhe një verset!”.

  Poashtu ka thënë:“Që Allahu ta udhëzojë nëpërmjet teje një njeri të vetëm, është më mirë për ty se sa devetë e kuqe (pasuria më e shtrenjtë dhe e cmuar tek arabët)”."

   Current date/time is Wed May 23, 2018 1:18 am