Atyre që u flijuan për këtë vend!

Prej sot mund te na gjeni ne www.Peqani.com. Me respekt Admin

Atyre që u flijuan për këtë vend!

WWW.FSH-PEQAN.TK
Prej 14 Prillit webfaqja jonë me domain të ri!

Tue Apr 14, 2009 1:18 am by milan4ever

Formatizimi i Pc(me foto)! 14t6gw1
Webfaqja jon e cila deri me tash ka qenë me domain free(www.fsh-peqan.tk)prej te Martes me daten 14 prill webfaqja jonë do te bëhet me domain zyrtar i cili do te jetë www.peqani.com. Pas një pune te palodhshme ne arritem te realizojm kete objektiv. Ju uroj …

[ Full reading ]
Kompjuterët netbook shënojnë rritje të madhe të shitjes

Mon Apr 13, 2009 2:43 pm by Admin

Formatizimi i Pc(me foto)! Acer_Aspire_5610_Notebook_1
Sot të gjithë e kanë të qartë se laptopët netbook nuk janë vetëm një lloj mode e momentit. Një hulumtim i kryer nga kompania NPD u parasheh të ardhme edhe më të suksesshme për ta.

Laptopët e lirë miniatural gjatë …

[ Full reading ]
Microsoft shuan enciklopedinë Encarta

Mon Apr 13, 2009 2:48 pm by Admin

Formatizimi i Pc(me foto)! Ss_encarta_premium_home
Një shënim i qetë rrëshqiti ngadalë në ueb faqen e MSN Encarta, që thjeshtë shkronjë pas shkronje tregonte për vdekjen e enciklopedisë së Microsoft.
Në lajmërimin e paraqitur, u bë e ditur se Microsoft po …

[ Full reading ]

  Formatizimi i Pc(me foto)!

  milan4ever
  milan4ever
  Administrator
  Administrator

  Formatizimi i Pc(me foto)! Empty Formatizimi i Pc(me foto)!

  Post by milan4ever on Thu Mar 26, 2009 6:43 pm

  E fut CD-en me WindowsXP ne kompjuter dhe lëshon kompjuterit.
  shtypni Delete ose Entf. dhe do kaloni ne Bios.
  Pastaj shtypni Advanced BIOS Features

  Dhe pastaj shtypni F10 dhe Yes dhe Vendoni CD dhe pastaj fillon proceduara e formatimit(ptini deri sa te hapen fotot)

  Kur del ne kompjuterin tond si ne foton me lart ti klikon ne ENTER për me vazhdu procedura e instalimit te Windowsit.
  Formatizimi i Pc(me foto)! 26li1
  Kur del si ne foto ti klikon ne F8 për me pranuar licensen nga microsofti
  Formatizimi i Pc(me foto)! 30zc
  Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart atëherë këtu ti vendos cfar deshiron te besh..

  A deshiron te besh formatimin e PC apo do të besh particion.


  P.sh..Ke dy particione, C dhe D.Pra do ta fshish njerin particion dhe deshiron te vendosh particone të reja bëhet kështu.


  Pra ti e markon partiticionin D: ( ne foto s'ke partiticion D:\ )
  klikon ne shkronjen D qe do me thon me Delete partiticionin edhe Enter
  masandej del me kliku shkronjen L qe do me thon Lose All data in you drive
  ti prap klikon ne Enter
  dhe kthehsh prap si ne foto, por pa partiticionin D:\

  Pastaj e nenvizon particionin C:\ dhe klikon ne shkronjen C dhe atëherë mund te krijosh particion.Dhe ti jep vleren, p.sh. nëse ne HDD(Hard Disk) ndodhen 30 000 ti e bën 15 000 kështu qe HDD(Hard Disk) ndahet dysh.(Kjo pjes nuk është ne foto)


  Si ta besh atë kthehesh prap si ne foto, PO KI MENDJEN TASH DO TE DUKET SI NE FOTO

  Ne foto nuk ka partiticione.

  Ti e nenvizon hapësirën e Hard Diskut C dhe e shtyp Enter.


  Ateher kompjuteri automatikisht e krijon një partiticion,
  madhësia e partiticionit është aq sa është i madh hardisku ne kompjuterin tënd.

  Kur klikon ne Enter kalon ne foton tjetër me poshtë dhe shiko..
  Formatizimi i Pc(me foto)! 42nw
  Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart atëherë ti vendos cilin formatim don me marr FAT32 apo NTFS

  Unë preferoj NTFS ata qe është i pari ( Quick ).

  Pershkak se formatimi kryhet me shpejt s'ke nevoj te presisht aty 1 ore deri sa te formaton kadal dalë
  Formatizimi i Pc(me foto)! 54rk
  Kur del si ne foto atëherë kompjuteri e formaton hardiskun tond.
  Formatizimi i Pc(me foto)! 62ld
  Tash kopjohen filet kryesore qe duhen për me vazhdu instalimi i Windowsit XP.

  Aty janë do file qe e kontrollojn se ç'ka ki ti ne kompjuter pershembull:

  Cfar kartele te zerit e ke pastaj
  Cfar kartele t'grafikes e ke
  cilin Kontroll Chip e ki ne motherboard ( SIS, apo Intel ka edhe te firmave tjera )

  krejt krto i kontrollon ne fillim qe te ditë cfar duhet te instalohet.

  Windows ka shumë drivera dhe ai i instalon të gjitha, por nëse pas instalimit, te kerkohen dirvera te tjera duhet ti instalosh vet.

  MOS HARRO!

  Për gjithë driverat e Windowsit te duhen me shumë se 3-4 DVD, pasi 1 DVD nuk mjafton për gjithë driverat qe jan.
  Formatizimi i Pc(me foto)! 70rg
  Tash mbrenda disa sekondave kompjuteri vet RiStartohet.
  Formatizimi i Pc(me foto)! 84wj
  Start faqja e Windowsi XP para finales se instalimit.
  Formatizimi i Pc(me foto)! 99aq
  Pasi te kontrollohen gjithë pjeset e montuara ne PC, do filloje te instalohen gjithë drivet qe ndodhen ne CD dhe do kopjohen ne PC.

  Koha aty tregon perafersisht edhe sa minuta kan mbet deri në fund te instalimit

  Kjo kohe ndryshon sipas kompjuterit, kompjuterat e vjetër more me shumë kohe me e instalu kurse kompjuterat e ri instalohet pak ma shpejt windowsi xp.
  Formatizimi i Pc(me foto)! 110md

  Nuk mbaj pergjithsi përndonjë prishje te Pc tuaj.Me nderime milan4ever
  DeFFo
  DeFFo
  Moderator
  Moderator

  Formatizimi i Pc(me foto)! Empty Re: Formatizimi i Pc(me foto)!

  Post by DeFFo on Thu Mar 26, 2009 6:47 pm

  Faleminerit per ket Postim

   Current date/time is Mon Jun 17, 2019 7:46 am