Atyre që u flijuan për këtë vend!

Prej sot mund te na gjeni ne www.Peqani.com. Me respekt Admin

Atyre që u flijuan për këtë vend!

WWW.FSH-PEQAN.TK
Prej 14 Prillit webfaqja jonë me domain të ri!

Tue Apr 14, 2009 1:18 am by milan4ever

Arkeologia 14t6gw1
Webfaqja jon e cila deri me tash ka qenë me domain free(www.fsh-peqan.tk)prej te Martes me daten 14 prill webfaqja jonë do te bëhet me domain zyrtar i cili do te jetë www.peqani.com. Pas një pune te palodhshme ne arritem te realizojm kete objektiv. Ju uroj …

[ Full reading ]
Kompjuterët netbook shënojnë rritje të madhe të shitjes

Mon Apr 13, 2009 2:43 pm by Admin

Arkeologia Acer_Aspire_5610_Notebook_1
Sot të gjithë e kanë të qartë se laptopët netbook nuk janë vetëm një lloj mode e momentit. Një hulumtim i kryer nga kompania NPD u parasheh të ardhme edhe më të suksesshme për ta.

Laptopët e lirë miniatural gjatë …

[ Full reading ]
Microsoft shuan enciklopedinë Encarta

Mon Apr 13, 2009 2:48 pm by Admin

Arkeologia Ss_encarta_premium_home
Një shënim i qetë rrëshqiti ngadalë në ueb faqen e MSN Encarta, që thjeshtë shkronjë pas shkronje tregonte për vdekjen e enciklopedisë së Microsoft.
Në lajmërimin e paraqitur, u bë e ditur se Microsoft po …

[ Full reading ]

  Arkeologia

  Admin
  Admin
  Administrator
  Administrator

  Arkeologia Empty Arkeologia

  Post by Admin on Tue Mar 24, 2009 11:27 pm

  Arkeologjia (nga greq. αρχαίος, arheos = i lashte dhe λόγος, logos = fjale, ose mesim) eshte shkenca qe studion qyteterimet dhe kulturat njerzore te se kaluares, dhe lidhjet e tyre me mjedisin rrethues, nepermjet mbledhjes, dokumentimit dhe shqyrtimit te gjurmeve lendore qe kane mbetur (arkitektures, dore-punimeve, mbetjeve biologjike dhe njerzore).

  Arkeologjia ndahet zakonisht ne dege sipas periudhes ose kultures se objektit te studiuar (p.sh. arkeologjia klasike,arkeologjia industriale, dhe paleontologjia) ose sipas veeantive teknike te studimit (p.sh. arkeologjia nenujore dhe arkeologjia eksperimentale), ose sipas cilesive problematike (arkeologjia urbane) ose edhe mbi bazen e llojit te lendes se hulumtuar (p.sh. numismatika ose epigrafia).

  Metodat
  Per analizimin arkeologjike perdoren disa metoda nder te cilat jane te njohura Arkeobotanika, Dendrokronologjia, Arkeometalurgjia,[1] etj.

  Arkeobotanika merret me analizimin e prezences se njerezve ne nje hapesire duke hulumtuar menyren e sigurimit dhe perdorimit te ushqimit. Per te hulumtuar kete perdoren gjera te karbonizuara apo lloje tjera te konservimit. kjo metode hyne ne programin standard te arkeologjise.
  Dendrokronologjia kjo metode perdore rrathet ne trungun e pemeve. Varesisht nga numri i rratheve dhe vetit e pemes arrihen konkludime arkeologjike mbi studimin e bere. Zakonisht kjo metode sherben per te hulumtuar vegjetacionit te nje hapesire.
  Arkeometalurgjia si objekt studimi ka materialet e ndryshme te perpunuara nga dora e njeriut. Me baze te dhenave per gjendjen e objekteve te ndryshme me teknika arkeologjike vije deri tek konkludime te ndryshme mbi rrethanat shoqerore dhe zhvillimin teknologjik apo ekonomik te asaj hapesire
  __________________

   Current date/time is Wed May 22, 2019 9:54 am