Atyre që u flijuan për këtë vend!

Prej sot mund te na gjeni ne www.Peqani.com. Me respekt Admin

Atyre që u flijuan për këtë vend!

WWW.FSH-PEQAN.TK
Prej 14 Prillit webfaqja jonë me domain të ri!

Tue Apr 14, 2009 1:18 am by milan4ever

Antropologjia 14t6gw1
Webfaqja jon e cila deri me tash ka qenë me domain free(www.fsh-peqan.tk)prej te Martes me daten 14 prill webfaqja jonë do te bëhet me domain zyrtar i cili do te jetë www.peqani.com. Pas një pune te palodhshme ne arritem te realizojm kete objektiv. Ju uroj …

[ Full reading ]
Kompjuterët netbook shënojnë rritje të madhe të shitjes

Mon Apr 13, 2009 2:43 pm by Admin

Antropologjia Acer_Aspire_5610_Notebook_1
Sot të gjithë e kanë të qartë se laptopët netbook nuk janë vetëm një lloj mode e momentit. Një hulumtim i kryer nga kompania NPD u parasheh të ardhme edhe më të suksesshme për ta.

Laptopët e lirë miniatural gjatë …

[ Full reading ]
Microsoft shuan enciklopedinë Encarta

Mon Apr 13, 2009 2:48 pm by Admin

Antropologjia Ss_encarta_premium_home
Një shënim i qetë rrëshqiti ngadalë në ueb faqen e MSN Encarta, që thjeshtë shkronjë pas shkronje tregonte për vdekjen e enciklopedisë së Microsoft.
Në lajmërimin e paraqitur, u bë e ditur se Microsoft po …

[ Full reading ]

  Antropologjia

  Admin
  Admin
  Administrator
  Administrator

  Antropologjia Empty Antropologjia

  Post by Admin on Tue Mar 24, 2009 11:26 pm

  Antropologjia (greqisht Ανθρωπολογία, άνθρωπος, enthropos = "njeri" dhe λόγος, legos = "njohuri, dituri, mesim") eshte shkenca qe studion njeriun ne te gjitha kendveshtrimet dhe veprimet jetesore, qofte shoqerore ashtu edhe kulturore dhe fizike.

  Antropologjia apo njohurite mbi njeriun, mbi zhvillimin e vetive trupore dhe shpirterore te tij, behen ne disa fusha si p.sh antropologjia biologjike para se gjithash merret me shoqerite fisnore, kendeveshtrimi gjeografike i llojeve te njeriut te soteshem, (Racat e njeriut) si dhe zhvillimet individuale te njerut se bashku me zhvillimet trupore te njeriut. Me studimeve si te qenies njerezore, pozicionimit te tij si i veeante ne gjithesi, sjellja e tij ndaj mjedisit dhe natyra e dyfisht krijuese dhe trupore behen nga fusha e anatomise filozofike.

  Deget e antropologjise
  * Antropologjia fizike
  * Antropologjia shoqerore
  * Antropologjia gjuhesore
  * Antropologjia filozofike
  * Antropologjia teologjike
  * Antropologjia biologjike
  * Antropologjia historike
  * Antropologjia forensike
  * Antropologjia kulturore

  Antropologjia kulturore (gjithashtu e njohur si, etnologji, studimi mbi popujt, antropologjia apo antropologjia social-kulturore) eshte shkenca qe studion sjelljen shoqerore, strukturen ekonomike dhe fetare te popujve dhe te grupeve te popujve.

  Historia e antropologjise
  Metodologjia e antropologjise socio-kulturore konsiston ne etnografine, proces qe perfshin te jetuarit per nje kohe te gjate midis objekteve te studimit. Antropologu i pare qe perdori kete metode eshte Bronislaw Malinowski, gjate studimit te tij te banoreve te ishujve Trobriand. Malinowski, antropolog polak i arsimuar ne Angli, konsiderohet si "babai" i antropologjise socio-kulturore.

  Antropologe te tjere te njohur jane: Claude Levi-Strauss (i shkolles strukturaliste), Marcel Mauss, Emile Durkheim, Radcliffe-Brown (i shkolles funksionaliste), Mary Douglas (studiuese e teorise kulturore te rrezikut) etj.

  burimi:
  wikipedia.

   Current date/time is Wed May 22, 2019 9:54 am