Atyre që u flijuan për këtë vend!

Prej sot mund te na gjeni ne www.Peqani.com. Me respekt Admin

Atyre që u flijuan për këtë vend!

WWW.FSH-PEQAN.TK
Prej 14 Prillit webfaqja jonë me domain të ri!

Tue Apr 14, 2009 1:18 am by milan4ever


Webfaqja jon e cila deri me tash ka qenë me domain free(www.fsh-peqan.tk)prej te Martes me daten 14 prill webfaqja jonë do te bëhet me domain zyrtar i cili do te jetë www.peqani.com. Pas një pune te palodhshme ne arritem te realizojm kete objektiv. Ju uroj …

[ Full reading ]
Kompjuterët netbook shënojnë rritje të madhe të shitjes

Mon Apr 13, 2009 2:43 pm by Admin


Sot të gjithë e kanë të qartë se laptopët netbook nuk janë vetëm një lloj mode e momentit. Një hulumtim i kryer nga kompania NPD u parasheh të ardhme edhe më të suksesshme për ta.

Laptopët e lirë miniatural gjatë …

[ Full reading ]
Microsoft shuan enciklopedinë Encarta

Mon Apr 13, 2009 2:48 pm by Admin


Një shënim i qetë rrëshqiti ngadalë në ueb faqen e MSN Encarta, që thjeshtë shkronjë pas shkronje tregonte për vdekjen e enciklopedisë së Microsoft.
Në lajmërimin e paraqitur, u bë e ditur se Microsoft po …

[ Full reading ]

  Teoria mbi Filozofin

  Share
  avatar
  Admin
  Administrator
  Administrator

  Teoria mbi Filozofin

  Post by Admin on Tue Mar 24, 2009 11:22 pm

  Filozofia (prej fjaleve greke philos - shok, mik dhe sophia - dituri, qe mund te shqiperohen "dashuri per diturine") eshte kuptuar ne menyra te ndryshme nga filozofe te ndryshem gjate historise. Ne pergjithesi, filozofia ka si synim kuptimin dhe shpjegimin e eeshtjeve me themelore te njerezise, si per shembull: realiteti, dituria, kuptimi, vlera, e qena dhe e verteta.

  Filozofia eshte lemi shoqerore e cila mirret me studimin e botes totalitare, njeriut dhe pozites se tij ne te.

  Filozofia eshte dashuri apo dashamiresi ndaj urtesise apo meneurise.

  Ajo eshte njeherit nje shqyrtim i thelle mendor dhe logjik i eeshtjeve te pergjithshme qe kane te bejne me boten dhe poziten e njeriut ne te.

  Pa ashtu filozofia qe nga fillimi ka qene dhe sot e kesaj dite eshte nje persiatje e thelle, e sistemuar dhe racionale mbi boten, gjithesine, per njeriun, per vlerat, per te verteten, per te miren, per te bukuren, per kuptimin e jetes etj.

  Filozofia ne kohen e Greqise Antike, qe ishte vater jo vetem e filozofise por ne pergjithesi e kultures se Evropes perendimore,konsiderohej nje luks.

  Ne shfaqjen e filozofise si nje veprimtari racionale,rol te rendesishem kan luajtur kersheria, ndarja.

   Current date/time is Mon Jun 25, 2018 3:25 pm